Sunday, January 31, 2010

you're fired!

"mantan abg koperasi"
hri ni hri aku dan yazid dipecat dr menjdi abg koperasi.wuuu.sedeyh gila.wuu.bkn dipecat akibat prestasi kmi menurun ka apa.tp biasalah.org2 dengkii kott.huuu.tetibew petikai knapa pekerja koperasi ensem2 blaka.eh,dak.ni tipu.tp dpa petikai gaji kmi.bonggek kan?huh.dasar pedengki sungguh.disebubkan ada pihak2 yg nk report kt pihak berkuasa cikgu tepaksa memberhentikan pekerja yg hensem-hensem.yg tinggai hnya seorang untuk menguruskan ko'op smkpk.lepas ni x jpa dh la budak2 yg nk mai beli pembaris yg boleyh bengkok2.x jpa dh lah adik2 yg sngt bersmngt waja dtg menimba ilmu.btw,kami dipecat!hahaha.

Saturday, January 30, 2010

damia berciongsam!


tngk la minah ni.mau orng x geram.dok buat comel buleyh!.tp xpala.memang comel.cuba aku tiru wat cm tuh.4 sure org dlete aku.haha.sempena hri rya cina ni.damia yg tidak ada kena mengena dgn kaum cina pun mengambil kesempatan membeli ciungsam ni.huhu.smngt ja minah ni.niyh sebelum p kenduri uncle chong.huu.helmet ijau untuk merepit bsama tokdad dia.bru ja beli tuh.mahal siot!helmet paksu dia pon lebeyh kurang ja hrga.huh.dh la x dk cop sirim.tp xpa.tokwan pnya prinsip.damia always rite.huu






niyh pic yg sempat den mensnap minah ni dkt kenduri uncle chong dkt dewan apo ntah.huhu.fuh.cerin ja dok snap pic dikerumuni rakyat satu malaysia.first time p kenduri yg ala2 artis kahwin.yg best dok tgnk geng "kak non" beraksi.fuhh!!kamera dpa.jeles gila.rsa kecik ja kmera aku yg kurus keding berbanding mereka yg sngt berisi.pengntin pun sngt sweet gitu.tetibew brngan nk kawin dlm dewan nti."mak.nk kawin dkt dewan nti bleyh?".mak aku reply."hah?xpayah gatai.kita wat kt hotel.hahaha".

Saturday, January 23, 2010

aleesya skrg geng skin head?

budak kecik ni sudah dibotakkan kelmarin.tp hri ni bru dan upload.ensem kan dia?tp syg.dia wanita.so cntik yg sesuai untuk dia tp leesya...!paksu npk leesya ensem cm na niyh?heee.kpd kak2 aku yg dok paksa aku cepat2 uplod gambar budak ni.nahhh amekk.hambuihh.xdan-dan dpa ni.dh la i sebuk menyebukkan diri.alesya ni best gila.umo 2 minggu tokwan dh belikan misyin "penggoyang eletrik" yg berkuasa kuda mampu menghayunkan buian baby.pehh.sakan tokwan damia dan aleesya ni.dlo time kami kecik mak kmi goyang paakaai tngn ja.dpa pakai eletrik!x acii..knapa dunia sngt kejam?!arggg.hahaha.dak2.sja ayat emo.hm.sementang dh tercita pasai tokwan dpa ni a.k.a pak aku.nk gtau..semenjak pak i msok mjalah ni...pak i dh ada facebook!huh.maju gila tokwan budak2 ni.jap g tokmy tau tokmy pon nk wat facebook.haha.tp x pa abah.jgn abah wat blog dh la nooh!huu.mlwk yew abah.jap g dia mai bcew abeh alaun harian aku!.weee.ckup lah takat ni.nti bnyk g nk meroyan kt blog!huu.papai!

Friday, January 22, 2010

hari mengalour


hari ni kami blajar mengalour menggunakan trace apo ntah.dh lupa.ahaha.spatotnya hrini kusus blaja membuat baner dan sepapat baner pa smua.tp disebubkan kmi byr yuran yg murah so ni je lah kmi balaja.heee.dak2.ada g.tp cm penin ja.adik adobe phtotsup.iaitu adobe ilusi.hahaha.tp aram uduh hasilnya.hrini juga kmi balajar mencuri.jeng!ini smua kerja jihan.dia mencuri sofware!.polis!tnkap jihan!.ahaha.lepas ni bleyh la i try wat iklan ka,kad kenduri ka..kad katering ka.ops!au.dak2.jap g dicop meniru plak.huu.maaf ya.bwu reti kaler abg spenda diataz pon dh sonok.kcian kt aku.

Thursday, January 21, 2010

niyh damia yg edit

hri ni menghadiri kusus kawin.ngeee.dak2.kusus kawin umo 18.disebubkan x leyh p kusus kawin so kmi p kusus adobe.awt p?ye lahh.dr dok wat style kt umah.belek cermin sambil "cemin2.ensem jugak aku ni" lebeyh baik aku p menimba ilmu.huuu

sesi kusus ada 3.hri ni kusus adobe phtoshop.sok adobe apo ntah.lusa kusus blog.huu.dgn muka bejerawat kmi pon join tnpa mendaftarkan diri.peh.ayu siot.hhaha.orng len siap register online(tipu),register awal 2 bulan g (ni pon tipu) tp kmi slmber jew msok x daftar.naseb la diterima.ahaha.tidak x malu pon kena halau.hooo.yg best.jihan malu.sbub 'adik' dia ada!lala.
hah!tiba msanya aku menggunakan adobe buat kali ptama.(kesian kan?).huu.agak penin2 dgn icon2 yg mcm digunakan dlm autocad yg mana ituh pun aku x pandai guna.haha.stelah dia ajar basic2nya.cikgu pun buat petandingan.haha.ni yg pling best.pensyarah bg 2 jam soh try 5 pic.wajib.fuh!aku punn...meleleh ar air liur buat.gila x reti.hahaa.tp xpa!.x kenal maka x cinta!bila dh becinta?haaa.paham2 lah.hahaa.masing2 dgn semngt nk menewaskan pesaing msing2.gila rasa nk sepak ja org sbelah aku iaitu jihan.aku dok qusyuk try dia dok tnya.haha.pertandingan merosakkan gambar dilansungkan dgn sengitnya.selang 30 menet aku melihat peserta lain yg bertungku-lumus merosakkan pic.syratnya wajib guna gambo sendiri.aku apa lg.damia la jawabnya.haha.tpi tuko sbub jihan pon nk boh damia!.ish!asyik jihan ja.gay pa kmi ni?ish..haha.aku pun boh la pic dgn artis tuhh dgn haraapan dpt meninggikan resolusi hasil edit yg spt dibwah.tp stil uduh.haha.

mana hasilnya?.ni dia..


setelah para juri menilai pic2 yg sngt "cantek" resualtnya pon di hebahkan dihadpan puluhan pecinta gambar.tp apa kan daya.tuah ayam npk di kaki.tuah manusia?.haha.dak2.sja wat terok.huhu.tngk lah hasil aku.cm budak dajah 5 pnya hasil kerja ja.hahaa.x heranlah kmi kalah.ahahatp comel kan?kan?ahaha.dak?.ye lah!,ampa betui!.hoho.hasil ada 5.tp yg lg dua tuhh...tkot jap g blog aku kena gam plak.huhu.btw.kusus td best!.walaupon sat.atlis dpt jugak info yg bakal aku praktikkan di laman2 sosial.boo!
**harap maaf.kesan audio kurang memuaskan akibat kurangya pengalaman.

Sunday, January 10, 2010

hye aleesya




WAN QHAIRINA ALEESYA BT. WAN SOBRI
berat: 2.43kg
tarikh lahir:10.01.2010
waktu lahir:10.23 am

alhamdulillah.selamat baby dan ibunya.hoho.si bapa teruja tak terhingga.si tok penuh bergaya.si paksu?haha.begambar lah!.tp gambo den x dak.haha.xpa.ti updte len nooh.niyh mak menakan aleesya kalut soh aku updte.nk tgnk baby.nah!nti updte len nooh.bnyk lg nk bergaya dgn aleesya.slmt dtg ya aleesya yg kuat menendang.papai!

Saturday, January 9, 2010

manusia oh manusia

"bila tegur kita dikata kata-kata.tidak tegur kita plak ditegur kerana seolah-olah tidak ambil peduli.bila kita menegur kita ditegah menegur.buat tidak peduli dikata butatuli.bila peduli dikata tegur membutatuli.so?apa yg sepatutnya kita lakukan?. hm gasak lah manusia oi.menegur pun salah tidak menegur pun slah.mcm-mcm lah manusia zaman la.satu hri nti manusia itu akan rebah menyembah bumi dan pada masa itu brulah dia sedar.betapa ruginya membunuh kata-kata nasihat tnpa mengenali kata-kata ituh.sedarlah manusia bahawa yg indah hnya sementara yg huduh itu kita."
  • tajuk tekilan: manusia yg dipersia
  • oleh: takterawan datin ameng so'od.
  • tujuan m'hsil tekilan ini: mencukil bakat yg x ada

Thursday, January 7, 2010

"mcm mna adik boleh ada dlm perut ibu?"

agak2 kaluw ada budak tnya "mcm mna adik mereka boleyh ada dlm perut ibu mereka?" apa akan anda jawab?kalau sya,sya akan terduduk diam membisu sementara dan munkin hnya menjwb mcm ni."dik.dik nk tahu ka?mcm ni.adik kamu disalur kan kedlm perut ibu melalui kaedah biologi".pto adik tuh tnya lg."mcm mna kaedah tuh bang?".haa.kalu dia tnya cm tuh sya pasti teduduk lg dan kemudian menangis.haha.hye!haa.sja ja.aku skrg dh ada ank saudara iaitu damia.next week or mlm ni or esok or bila2 sahaja akan bertambah lg sorngpto next februari plak tmbah lg sorng plak.adik damia!.sja jew.nk share pengalaman.cewah!bkn pngalaman i mengandung.gila kau!.mcm ni.dr kecik lg aku slalu nak adik."mak..bg la meng adik.mak..nak adik".pto mak aku reply."meng oi mak dh tuaa..abah pun mkin MUDA.".sedeyh jugak la.tp time kaklong aku ngandung aku rsa aku lah yg pling hapy slepas kaklong dan abg ateng.heee.why?yelah!.nk adik x dpt.tetibew dpt ank saudara!gla hapy.tingin lma dh nk ada adik nk main ngn dia.skng dh ada budak kcik so cm hpy siot..tp time kaklong ngandung aku cm x dpt sngt tngk kesusahan dia mengendong perut boyot dia sbub dia kt johor.so skng aku dh dpt tngk la keperitan kak second aku ngndung.gila tebayng mak aku dlo ngndung kt aku.pehh...susah beb.kpd2 ank2 derhaka memang laa.memang x kenang budi.pikir-pikir blik kta dh bnyk buat dosa dgn ibu.kaluw rsa bnyk mlm ni p tidur tepi mak pto ckp."mak.cek mita maaf.cek syg mak!".kaluw aku wat cm ni mesti mak aku masok wad.tekjut.so aku akan guna kaedah lain untuk mintk maaf.huu.antara keajaiban dunia yg aku slalu tepikir ialah baby yg didlm perut.hebat kan cipttann ALLAH S.W.T.huu.hah!ni sebenarnya aku nk cita.aku cm nk pengsan pun ada time pegang perut kak aku.nk tau rasa apa?peh!!!rasa kaki baby begerak!.gilaa.aku confuse.aku rsa tkot ka geli ka taharu ka.eh!nk taharu mendenya?haha.dak2.aku rsa cm kagum.xtau la kot aku sorng ja cm perak.tp tuhan ja tau perasaan aku time pegang perut kak najah andthen ada menda gerak!huhh.perut bob pon buncit tp mengandung ni lain gla.9bulan 10 hri kena bwa perut yg besar tuh.nk jalan susah.nk buang bahan kimia pon susah.nk solat lg.nk beranak lg.time mengandung susah cra mengandung.time nk bela susah cra nk bela.huh.tanggungjwb ibubpa sngt lah berat kt ank2 ni.so kita smua jgn lah sesekali menderhaka kpd kedua ibubapa kita.terutama ibu lah.selepas ibu spa?ibu!.cewah!yoyo ow ja aku ni nasihat orng.tp bkn apa.aku cm ntah.bila tngk kak2 aku mengndung.huh.susah upanya!heee.bkn malaysia ja ada satu!.ibu kita yg melahirkan kita pun ada satuuu jaaa.xdak yg tuh x dak dh la.haihs.tetibew aku p jd poyo dlm blog.huh.cik siah!i love u lah.for your infomation.cik siah tuh mak i lah.auuum!

Wednesday, January 6, 2010

anda boleyh?

cuba korang buka blog akak ni. http://www.inibelogsaya.blogspot.com. uhhh.untuk menyamai rekod akak ni sya kena kumpulkan lg 4442 follower lg!(stakat pukul 845pm hrini).mungkin kadar folower kak ni akan betambah dgn pesat kerna gilalah!blog dia msok peper.fuhhh.dasyat!!!.kak ni ada la jugak bg tips nk bg blog femes.jap.nk copy. eh.x leyh.stg kena saman.huhu.tp x heran lah.kak ni hensem sma.tuh yg bnyk peminat.dh mcm artis dh aku tngk.tp dia kta dia bkn artis?tipu!.dia artis.hahaah.umo beza 2 tahun ja dr aku..ahaha.berauralah dia sbub aku pun p post entry tngt dia!cis.dia x knai pon aku.hahaha.sja ja.kot2 dgn entry ni blog i pun bleyh fmes?in your dream lah ameng!.haha.

Tuesday, January 5, 2010

beriadah sebentar.








hah!skali lg cerita dan gambar tntng lelaki.aku pun heran.knapa lately ni aku tetarik dgn lelaki?haaaa.dak2.sja ja.ada org dengki sya dok upload pic gurl2.so nahh amek.gay pnya!huu.ampa!tuh jihan pnya!.aha.dia malu nk guna.bengong gila dia ni.heee.ada ptot malu nk menggunakan.aku siap mendabik dada mengalahkan kingkong perak dok guna dia pnya kmera vga dia.lalala.nikong 3000.xlma dia nk beli yg alpha pnya.haha.ni sebnarnya nk p shuting dgn mr.prisidunt a.k.a incik nbk(wei din.ni aku promot ang).haha.tp ujann.so lokasi ditukarkan kerumah jiran jihan.arr..yg ni ja kot nk tayang.sok tayang lain yew.kaluw x ujan lah.huuu.papai!

kerjaya: oh.malu kot.

budak kecik : kak bg sya pembarih pendek satu dgn pemadam tuh.
cikgu besar : niyh!msa bila aku kawin ngn abg hang?bila msa ha?
budak kceik : eh.ingt bkn cikgu.sori-sori cikgu.heee
hahaha.ni perbualan budak form one yg tingginya pun belum setinggi kaunter pembayaran ko'op.haha.lwk gila.sepontan ja cikgu tuh ckp "masa bila aku kawin ngn abg hang?".separuh sedar jugak aku gelak begulin.huh.tuh la dik.len kali tnyaew dlo.kan x pasal2 dpt malu!

Monday, January 4, 2010

kerjaya: hri begelar abg koperasi berbayar.

kenapa berbayar?haahah.dh lma buat partime menjaga koperassi skolah niyh tp skng bwu di gajikan oleh cikgu kesygngn kmi cikgu mazni.cewah!bangga ja gtau.julung kalinya menjadi ahli koperasi yg dibayar .drpd dok umah just tidoq and then mintk duit nk kuar bek p jga koperasi.huh.lumayan juga tp x lah selumat bekerja dia tempat beprotokol.huu.sejam 5 ingit jew.smua cikgu dok kata."hai kamu!org dh x sekolah tp still dtg.buat apa?bgus kamu.nti kena bg sijil niyh.hheheh".xtau la ni pujian or perlian.haha.yg agak remuk hti apbila ada suara-suara berkata."dlo orng syg dpa,dpa x mau.la orng dh benci dpa bwu nk mai syg skolah".aku pun x paham kata2 cikgu niyh.hee.menjual di koperasi best tp bila time kemuncak ..peh..qasa nk amek baling ja lencana kt adik2.tp bila tngk muka yg belum dihasuti or senang cita muka beriman x smpai atie la plak.comel jew.muka2 bersewri smuanya.ye lah.form one.phm2 je lah.yg meluat budak2 yg kononnya dh BESAR.kuang asam ngoh.mentng2 i ni lemah lembut.dpa buleyh wat samseng.yg laki ok lg.tuh pumpuan tuh.uishhh.mcm nk baling ja buku hard cover kt pala dpa.ngeee.antara ayat-ayat adik2 kecil nk membeli kt koperasi:
  • abg.bagi buku tingkatan satu sat
  • abg bagi pemadam satu.yg murah tp bekualiti.
  • abg bagi pemarih panjang yg boleh kepak-kepak sat
  • abg.tali leher brapa?nk satu.
  • abg mak tnya nk beli buku separuh boleh?
  • abg kwn soh mai claim buku dia x dpt.
  • abg nama apa?ensem lah (yg ni tipu)

heee.ni antara nya lah.ada lg.tp yg lain agak lucah.lucah gila cra dpa nk bertnya.antaahaaha.hm.best jugak berkhidmat kembali kt skolah.huhuhu.hm.jd lah kot.akhir kata.slmt bersekolah lah yew kpd smua kwn2!.ngeeeee.papai!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails