Saturday, June 18, 2011

mari bersukan !

hai! lama x jpa.ceee.bajet topp ja blog aku ni.huuu.kli ni hapdet mengenai khidupan dikolej.wuuu.best kot dpt pnglaman join sukan kt kolej.zaman skolah agak mandom.so skng xmau dh mandom2.nk aktif!.heee.penghujung sem 2 padat dgn minggu sukan.memang biizii gila lah.training pto nk exam lg..posting lgg..memang mencabar giloo.tu yg jarang hapdet blog..tp alang2 ada peluang free sblum msok sem 3.meh cek nk stori!.

ni time kt kolej teknologi  bestari di terengganu.sukan mahsiswa zone pantai timur.alhamdullilah teaam badminton dpt tempat no 2.kesilapan strategi menyebabkan kami kalah dgn kolej tati.(xtau ejaan).biasalah ada lwn.ada kalah ada menang.huu.apa2 pun ni pengalaman kli pertama kot join group sukan yg besaaqqqq.


dan sukan yg kedua ialah sukan poly tech mara malaysia di kolej profesional mara di sri iskandar perak.smua kptm diseluruh malaysia msok.yg ni sngtlah manis sbub kmi menang!!! yeahhh!.wlopon aku just tumpang kekuatan team.haha.team aku ada 3 org player negeri.heee

pengalaman beharga ni memang x dpt nk dilupakan.dpt main ngn player negeri.main dgn seniur yg pro.terutama partner aku si pejal sngtlah pro!.tima kasih bnyk gila kt dpa2 ni..bnykkk ajaq cra main..cra nk handle neves dlm court wlopon aku masih neves!!!.heeeee.thx juga kt coach cik alias yg bg peluang besaq cm ni..insyaallah..upcoming tournment aku mkin pndai..xmau dh neves2.heee,pstu menda yg pling best ialah join team sukan kptm kelantan.pnglaman pakai bju kontigen, bwk benderaa negeri kelantan,bendera kolej..dpt bju sponser.berarakkk.peehh!.memang best!.serius x dpt nk cerita btapa syokkkknya cek.heee.ok ckup.teruja2 juga.minggu dpn cek dh msok sem 3.pejam celik pejam celik dah sepruh perjalan dip nursing.wish me luck! bye2!

Thursday, May 12, 2011

awtnya male nurse?

Doctors are the brain of hospital,
Nurses are the heart of hospital,
if the brain fail still the body can survive,
but if the heart fails the body can not survive

HAPPY NURSES DAY !


cm x pcaya ja 12 mei adalah hari jururawat.seyes aku x penah tau.huuu.jarangkan aku updte hal nursing?.huu.bkn apa...dlo aku cm malu jugaklah nk ngaku.tp bila dh hampir setahun aku dlm bidang ni,aku dh dpt terima sikit demi sikit.heee.skng cm bngga ja.kt hospital male nurse lebih penting dr dokter.seyes aku ckp.bunyi cm over tp iaya hakikat.org yg berpikiran kolot ja cm pelik dan hairan kenapa perlu adanya male nurse.memang sikit male nurse kt malaysia.x pcya? tngk lah gmbr kelas aku ni..kt kemumin laki ada 20 ja.gurl lebih dr 150 org. =)

   
 

ada hikmah kan apa yg terjadi.sbgai contoh..aku memang alergik ngn pink.skng ampa tngk lah.hahaha.nasib seluar x pink.huu.dlo aku sngt takot dgn hospital.tp skrg blajaq hal hospitl dan msih tkot hospital.haha,hm..nk certita pnjg2 pon x pndai.cuma satu ja.rmai org slalu tnya.."kenapa aku pilih nurse?".jwpnyaa..aku syg mak aku. haha.sekian.

Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu

ni mak saya.chik siah binti jan.

x lupa juga ibu-ibu muda.

dan bakal ibu!

okeh.serius rsa zalim.sambut ibu sehari ja dalam setahun.zalimkan kita?penah dk tepikiaq benda ni?aku pun bru tepikiaq.zalim2.sbgai anak bongsu..aku x pnh npk susah paayah mak aku mengandungkan anak.tp bila aku sendri npk kak2 aku mengandung..bru aku paham kenapa syurga itu telapak kaki ibu..itu bru mengandung,belum membesarkan..peh!.memang patut r syurga bawah telapak kaki  ibu..karenah anak ni mcm2.yg besar cara besar.yg kecik cra kcik..nsib x pndai nk mengarang.tp aku hrap,wlupon nukilan ni sikit ianya dpt memberi permulaan untuk kita berfikir untungnya ada mak.ada ibu.ada mama.kpd mak dan kak2 aku.selamat hri ibu.Allah SWT ja dpt balas jasa ampa smua!.

Friday, May 6, 2011

sibisu sudah bersuara!




kesemua anak buah aku sudah pndai mengeluarkan perkataan.damia dh mampu wat ayat.aleesya lebih bnyk perkataan dpt disebut berbanding ali.tp yg pling best..

acu      : damia!.sebut pakcu??
damia  : ameng?
acu      : paksu lah!
damia  : *geleng kepala.  ameng!
acu      : la cm ni...pngel je abg meng. haha

xpakan?.hahaha.tasabaq nk tungu smua petah berckp.mesti aku kna kau2 ngn bebudak ni. =)

Monday, May 2, 2011

skali skala nk juga jd model..=)



hye2 smua.dh lama x mengupdte kan?.ye la..agk bizi skit.skng pun bz tp disebubkan internet dirumah sewa kmi ni telah bersama semula..so pasti akan aktif hari demi hari.haha.okeh!.mari mula dgn cerita pertama.dh lama kot mengidam nk jd model.sblum ni asyik aku ja dok menjerit dok tangkap gmbr org..apa salahnyaa...i plak jd model!.aum2.model perempuan adalah org rumah sya.cik bebuna.si penangkap gmbr ialah wandi ismail.bakal pro pnya penangkap gmbr!.huuu.tAK lupa..si baik hati.firah kerana sudi bg pnjam kmeranya.kmera aku dh tua so kna pnjam yg dia pnya.heee.

terus terang i cita kt ampa.saya teruja.ntah knapa tp first time sngt berpuas hati dgn gmbr sendiri.heee.model plak ensem.*ok yg ni perasan. haha.bkn yg ni nk gtau tp ni lah first time sya dan org rumah rsa selesa bersama.peh ayat!.tp memang suka gila shuting kali ni.thx wandi !. p la add fb dia. mohd haswandi.

bekenaan gmbr kapel..ada la org2 ni.mcm x puas ati.ntah kenapa.tp seriusli.bg aku laa..selagi tak bepegang dan x melakukan aksi2 menjelekkan mata dan menjaga batas ianya x salah kan?xtau la bg org2 berpengalaman yg lain.kalau  anda sendri lihat gmbr2 sya anda pun bleh nilai kan? sya juga tahu dosa dan pahala.saya juga tahu menjaga sensitiviti masyarakat. =)

Friday, April 1, 2011

jantina anak ditentukan dr seorang ayah.

peh.cm apa lg aku pnya tjuk crita.tp betol okay.fakta mengikut sains.tp apa2 pun ianya kuasa Allah S.W.T yeww.okeh ckup ceramah untk minggu ini.haha.sebenarnyaa...ni bapak i..nmpk mcm abg i kan?alah! kembang cik zul klu dgr.huu.3|4|2011 adalah hari lahir abah aku yg ke 58.dh besar rupanya abah aku ni.haha.slmt hri jd kpd zulkifli bin yaacob merangkap husband kpd mak aku dan skali gus merangkumi abah tercinta kpd 5 org anak2nya bermula dr kak long hingga lah kt aku.moga2 dpt mencapai apa yg hndak dicapai dan smoga sehat slalu ya abah!.jgn dok stres2.tua2 x elok stres.hehehe.hpy besday abah!

Wednesday, March 23, 2011

Friday, March 11, 2011

3 tak ckup !


3 mana cukup.pling kurang 4.eh.dh mcm poligami plak.ahah.bkn ni nk bincngkan..dgn bahagianya....ujung tahun ni insyaallah anak buah aku akan meningkat kepada 5 itu pun sekiranya kakak no2 aku tu nk kekal dgn family planingnya.kluw dia pun x memplaning apa2 mungkin 6!.pehhh..ramainya!.huu.teruja paksu diorang ni.lepas ni lg penuh la gambar2 baby2 kt blog aku ni..ampa jgn la jeles eh?aku teruja skit baby2 ni.pas ni blik umah konpem2 dh kna tidur kt luar.huu.dh ready minda ni nk bedepan dgn baby2 nih.doakan kakak2 aku slmt melahirkan anak masing2.kpd kak long dan kak nisah tahniahlah yeww..nk bg hadiah x dk duit.tp xpa!.dont wory.cek bg pakej begambar nah?haha.x mahai..harga kira adik bradik ja. =p huu.

Sunday, March 6, 2011

aleesya mkin pndai bergaya!






 
aleesya makin pndai bergaya.ni yg paksu syg niyh!.yg tinggal si ali yg msih kaku di hadapan lensa.xpa ali.acu phm.laki niyh nk jd hero kna la mcho.xkan nk posing cm gurl kan?haha.maaf  lah.saya dh x brapa aktif blog nii akibat kekangan kaki dan tngan untk mengupdte.saya lebeyh aktif di facebook.oke.sya dh x pndai taip.bye

Tuesday, February 15, 2011

hepy besday mak !

hye!.ini mak saya.bkn model henset csl atau nokia ya.cun?mestilah.tngk lah anak lelaki dia.huu.esok 16 ferbruari besday mak saya yg ke 18 pada tahun 1970.tp skrg tahun 2011 so umurnya 49.mak tau dak taun dpn mak 50?? .=). mak saya dilahirkan oleh tok saya pada tahun 16|2|1962.dan sempena hri jdinya akanku hadiahkan sebuah banglow mewah kpd mak sya.ok dak.tipu ja..bg ksih syg ja x pa dk mak?.apa2 pun.mak still hott!!.love u lah mak.sori tau mak sbub p bg tau usia sebenar mak kt blog ameng..nanti mlm cek wish tepat jam 12!.love you!

Sunday, February 13, 2011

kejutan cik buna

cik buna bg ni.dia ckp ni ameng kewchik..(mentang2 sya x berbulu.nk yg berbulu lebat lah tu.ok dak.gurau).pakej pos dr jitra.thx cik buna.nti cik mie bg beruang yg hidup terus.mau?.kt kelantan bnyk beruang2 ni.pakej pos termasok pelbagai tag yg dipenuhi ayat2 sweet.wuuu.kuih kukis yg dibeli.dan yg pling penting!!.sebuah sim kad yg boleh berckp hingga bernanah telinga tnpa cas tersembunyi iaitu digi easy prepaid!!.yeeyy.lepas ni boleh la begayut mcm lutung kann cik buna kan?.lps ni u nk pos i nk blackbery plak tau.nk buh sim kad digi.knpa hadiah2 lain sya x pamerkan?woo.mna bolehh.ni spesel.i ja bleh tngk.apa2 pun.terima kasih yew cik aina afiyyah.*mlm ni call tau ! !
♥ you =)

Wednesday, February 9, 2011

ni bru betul-betul inthemaking !

 team yg sngt superb!
gmbr2 sifu.

hye2!.suka citanya nk cerita.saya suka kelantan.haha.kt tmpt aku geng2 pro sukar didekati apatah lg nk timba ilmu gambar.kt sini...murah hati gler abe photogfer nih!.pnjg crita cm  na aku boleh kenal team nih.tp xpa!.aku pendekkan.mcm ni.aku jpa abg d yg bju oren toh kt kenduri kak bwh ni.aku ambil pic fmily2 kak ni dan abg d tuh amek pic pengntin.
nk juga gmbr sndiri ada.hee

pasto sembng2 kt majlis  kenduri kak ats ni.tnya2.abe d ajk join dpa nk wat grouping time outdoor.rugilah aku x join!!.huu.so aku pon dgn smngtnya mtk kebenaran kt lecturer aku untk lepaskan aku awal dr kelas.trima kasih juga kt pensyarah nusing aku.pn salina.syglah puan.tidak msti x smpat nk join.jd smlm hri ptama kelas gambar aku dgn abe d ni.tau dia ajaq apa?haaa.tuh yg atas tuh.cahaya2 gitu.huu.dia ckp csl.creatif studio lighting.aku pon x tau btoi ka dak aku sebut.huu.mcm2 lah dia ajaq.sblum ni dan skrg ni pon aku sngtlah x tau hal2 cra2 mau seting kmera.smlm abe amir ajaq (yg bertopi) guna kmera canon.terus maigrain aku.abe amir ni tauke harharah bridal memaang sngtlah baik kot.dia ckp nk blajaq jgn hot2 chiken feses.atau dlm bhasa mlayunya.jgn hangt2 taik ayam.kmera dia pnya laaaaa besaaaaaaaqqqqq.kalau kmera aku letak tepi kmera dia mcm kmera handpon ja kmera aku.huhu.ok.sya sudah blur untk menaip. sblum sya merapu.eloklah sya berhenti tulis..akhir skali.jutaan trima kasih kt abe d dan harharah bridal krana sudi nk ajaq selok belok bidang gambr.hrp2 boleh la pro cm dpa nih suatu hari nanti.amin..huuu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails